Pocket GEO
( Homepage Produktinfo CROP Pocket GEO )

Meet de oppervlakte van uw percelen

Pocket GEO is het nieuwste programma voor de Pocket PC om op een eenvoudige manier de werkelijke oppervlakte van uw percelen te kunnen vaststellen. Met behulp van een Pocket PC met GPS ontvanger kunt u snel en eenvoudig zelf de oppervlaktes en afmetingen van uw percelen opmeten. In Pocket GEO heeft u de mogelijkheid om een (topografische) kaart van uw omgeving als achtergrond te gebruiken. Zo kunt u op de kaart altijd zien waar u zich bevindt.
Mogelijkheden
 Voordelen

                    

Opmeten perceel

Om de oppervlakte van een perceel op te meten loopt u met Pocket GEO rond uw perceel. Elk hoekpunt en elke richtingsverandering van de perceelsgrens kunt u eenvoudig vastleggen door op het beeldscherm te tikken. Tijdens de rondgang ziet u de afgelegde afstand, de coördinaten en de kwaliteit van de GPS ontvangst continu in beeld. Als u het perceel heeft opgemeten dan berekent Pocket GEO de exacte oppervlakte. Naast oppervlaktes kunt u met Pocket GEO ook snel afstanden opmeten, makkelijk bij bijvoorbeeld het uitzetten van spuit- of strooibanen, het splitsen van percelen etc..

Achtergrondkaart

Pocket GEO kan geleverd worden met de TOP-10 kaart van de Topografische Dienst als achtergrond. Het gebruik van deze achtergrondkaart maakt de oriëntatie makkelijker. Uw huidige positie wordt direct in de kaart weergegeven. Tevens beschikt u ook direct over een visuele controle van de uitgevoerde metingen. De TOP-10 kaart is de meest nauwkeurige kaart die beschikbaar is voor dit soort geografische toepassingen. Het is een kaart waarin duidelijk gekleurd bebouwing, wegen, sloten e.d. staan aangegeven. Maakt u al gebruik van Geo CROP, de geografische module binnen het CROP programma, dan hoeft u deze kaarten niet meer opnieuw aan te schaffen.

Geo CROP

Metingen die met behulp van Pocket GEO uitgevoerd zijn, kunnen ingelezen worden in Geo CROP op uw PC. Daar kunt u de koppeling maken met de CROP teeltregistratie en zo bijvoorbeeld de gewasrotatie van een (deel)perceel opvragen. Ook kunt u gemakkelijk de perceelsvorm incl. oppervlakte en afstanden afdrukken. Voor meer informatie over de mogelijkheden van Geo CROP, vraag naar de speciale folder.

Meer mogelijkheden met uw Pocket PC

Naast Pocket GEO biedt de Pocket PC nog meer mogelijkheden. Zo kunt u met behulp van Pocket CROP de volledige teeltregistratie van uw bedrijf op uw Pocket PC bekijken en uitgevoerde bewerkingen direct in het veld invoeren. Met Pocket WEER kunt u in het veld altijd beschikken over de meest recente regionale weersverwachting inclusief radarbeelden. Makkelijk als u b.v. aan het spuiten bent en u ziet in de verte een donkere lucht opkomen. Doorgaan met spuiten of niet?

GPS ontvanger

Om gebruik te kunnen maken van Pocket GEO dient uw Pocket PC uitgerust te zijn met een geschikte GPS ontvanger. Opticrop levert ook nauwkeurige GPS ontvangers die gebruik maken van het EGNOS correctiesignaal.

Minimum eisen Pocket PC

Pocket GEO draait op vrijwel alle Pocket PC's die verkrijgbaar zijn. Minimum eisen voor een Pocket PC waar Pocket GEO goed op draait zijn:
 
Prijslijst CROP